Bagaimana Iklan ‘Simple’ Ini Hasilkan RM6,304 Dalam 7 Hari!

cvr

Anda pasti terkejut bila lihat satu iklan saya yang berjaya hasilkan lebih RM6,304 dalam tempoh kurang 7 hari.

Iklan tanpa gambar.

Tanpa copywriting yang power.

Tanpa video.

Hanya beberapa ayat yang simple.

Tapi berjaya hasilkan jualan yang tinggi. 4 angka dalam 7 hari.

jualan-fb-iklan1

Ini adalah screenshot yang saya ambil di FB Ads Manager untuk iklan ini.

 

Jumlah kos iklan: RM81.33

Kos per enggagement: RM0.04
Relevance score: 10/10

 

Ini iklan yang saya maksudkan:

jualan-fb-iklan-2

Sebenarnya takda yang istimewa sangat pun dalam iklan post di atas. Namun ia berjaya menarik minat ramai orang untuk komen & like iklan ini.

Saya akan kongsikan bagaimana ia berjaya hasilkan lebih 4 angka dengan kos iklan yang sangat rendah (RM81.33 sahaja!) dan bagaimana anda boleh lakukan perkara yang sama.

Di dalam post tersebut, saya sebenarnya menggunakan software auto-pm untuk beri respons terhadap semua komen yang ditinggalkan.

jualan-fb-iklan3

Ini dua keywords yang saya set kan pada software berkenaan.

Dan apabila ada orang tinggalkan komen dengan menulis salah satu keyword tersebut, maka software ini akan terus autoreply & hantar pm kepada mereka. Menarik kan! ūüėÄ

 

Untuk pengetahuan anda, pada asalnya post di atas saya hasilkan adalah untuk menguji sama ada software auto-pm ini berfungsi dengan baik atau sebaliknya. Ini kerana, semasa saya menulis post tersebut, software ini baru sahaja dijual kepada umum. Dan saya adalah antara yang terawal memiliki & menggunakan software ini.

Saya tak sangka ramai pula yang berminat dengan sofware ini.

jualan-fb-iklan4

Saya terima lebih 300+ pm daripada mereka yang dah komen tadi, menyatakan yang mereka berminat untuk mendapatkan software auto-pm ini.

Mula-mulanya agak penat jugak untuk saya reply satu per satu pm daripada mereka.

Namun akhirnya saya dapat satu idea, iaitu dengan mengubah template skrip pm di dalam software ini.

jualan-fb-iklan5

Saya telah masukkan link rujukan di dalam skrip autoreply ini. Ini akan memudahkan prospek untuk terus mendapatkan software auto-pm.

Dan tugas saya juga jadi lebih mudah.

Software ini dah jadi ‘staf’ saya untuk hantar info kepada prospek yang berminat.

Yang menariknya, walaupun saya masih nyenyak tidur, software ini tetap tekun bekerja 24 jam tanpa henti. Tanpa minta dibayar upah. hehe!

Yang lebih mengujakan ialah apabila anda bangun pagi, ada sales yang dah masuk!

Cuba anda lihat dalam screenshot di atas, hanya selang beberapa minit sahaja pasti ada orang yang komen dan software ini akan terus hantar pm kepada mereka.

Bayangkan, jika saya yang perlu lakukan semuanya satu per satu. Serius letih dan sungguh membosankan ūüėÄ

 

Secara ringkasnya, ini yang saya lakukan sepanjang 7 hari dan hasilkan sales 4 angka, dan bagaimana anda juga boleh lakukan:

  1. Update status minta orang tinggalkan komen. Contohnya, komen ‘pm’, ‘saya nak’, ‘berminat’ dan apa sahaja keyword yang anda inginkan. Supaya jadi lebih viral.
  2. Setup skrip autoreply di software auto-pm (anda boleh buat reply & pm mereka secara manual satu per satu, cuma ia agak leceh dan meletihkan)
  3. Skrip autoreply perlu mengandungi¬†info lanjut tentang tawaran dan bagaimana mereka boleh ‘grab’ tawaran tersebut.
  4. Berikan special offer (diskaun, bonus atau seumpamanya untuk tempoh terhad).

Jika anda nak guna Software Auto-pm boleh bantu tingkatkan jualan bisnes anda di Facebook, sila klik di sini.

 

NOTA TAMBAHAN:

Software Auto PM dijual dengan harga langganan RM397 RM197 setiap tahun. Bermaksud, anda hanya perlu laburkan sekitar RM17 sebulan untuk menggunakan software ini. Secara peribadinya, nilai ini sangat rendah berbanding dengan manfaat yang anda bakal peroleh melaluinya.

Layari di sini untuk menempah Software Auto-PM >>